פודטק הוא אחד התחומים הטכנולוגיים החדשניים בתעשיית המזון – החל משיפור המזון עצמו, שיפור אופן גידולו והארכת חיי המדף שלו – כל זאת כדי לשפר את איכות המזון ולתת פתרונות לבעיית המחסור במזון שהולכת וגדלה בעולם.
במדור זה, מוצגות  התנסויות מעשיות ומקוונות בביוטכנולוגיה שמופיעות בספרי הלימוד ובאתר במבט מקוון. פיתוחים ביוטכנולוגיים מנצלים תהליכי חיים לפיתוח מוצרים בתחומי המזון, הרפואה, החקלאות והקוסמטיקה. כמו כן, מוצגות פעילויות מקוונות בעלות פוטנציאל לתהליכי חקר ופתרון בעיות בנושא אובדן מזון ומזון העתיד.  הפעילויות משלבות חקר מדעי ותכן הנדסי והן מתאימות לכל המגזרים.  
סיפורם של שמרים – שמרים בשרות האדם
מהו סוד היוגורט?
עיבוד מזון – חמוצים
עיבוד מזון – חמוצים – ערבית